Fostering Language Teaching Efficiency Through Cognitive Linguistics, eds. Sabine De Knop, Frank Boers and Antoon De Rycker. Berlin: Mouton De Gruyter, 2010, xiii + 388 pp. - Jyh Wee Sew (Kajian Malaysia, 2015)
Buku ini mengandungi 16 kertas ilmiah terpilih daripada simposium Pendekatan Kognitif Bagi Memproses Bahasa Kedua/Asing pada Mac 2008 di Landau, German. Simposium ini bertujuan memperbaiki dua kelemahan pedagogi linguistik kognitif. Menurut penyunting, pengkaedahan kognitif setakat ini hanyalah cadangan tanpa sebarang bukti keberkesanan. Kelemahan yang kedua berkaitan dengan sasaran pengajaran yang tidak teratur. Sebagai contoh, skop pedagogi yang terbabit hanya secara kebetulan bersinambung dengan fokus pengkaji.