Tatoo: Cetakan Gurisan Kering - Hasnan Rambli (Wacana Seni Journal of Arts Discourse, 2002)
Artist telah menjelajah ke beberapa kawasan kediaman dan rumah panjang suku-suku kaum di Sarawak. Perhatian ditumpukan kepada lukisan tatoo yang terdapat pada tubuh badan mereka. Karya ini merupakan satu perdokumentasian terhadap berjenis-jenis tatoo yang telah digunakan dan terus diamalkan kaum tersebut.